‘Het bosje draagt bij aan een leefbare, klimaatbestendige omgeving’

Flevopost

Bij woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad heeft de gedeputeerde van de provincie Flevoland Cora Smelik samen met medewerkers van Woonzorg Flevoland en IVN Natuureducatie een ‘Tuiny Forest’ aangeplant. Deze 6 vierkante meter inheems bos kan een groot verschil maken voor bewoners.

De ouderen kunnen zo op een laagdrempelige manier de natuur beleven, wat goed is voor hun welbevinden. Daarnaast draagt het bosje volgens de gedeputeerde bij aan een leefbare, klimaatbestendige omgeving en geeft het vorm aan een krachtige samenleving. Benieuwd hoe het geworden is? Bekijk het filmpje van de aanplant hieronder.

De wind in je gezicht voelen

Zeker in de afgelopen tijd is ons steeds duidelijker geworden dat buiten zijn en ontspannen in de natuur goed is voor ons allemaal en dat geldt ook voor onze ouderen. ‘De wind in je gezicht voelen, lekker in het zonnetje zitten en genieten van wat er gebeurt in de tuin. Het is voor de bewoners van de Uiterton van belang de natuur dichterbij te halen, zodat ze er elke dag van kunnen genieten en mensen buiten ontmoeten’, beaamt Barteld Oppers, manager Gastvrijheid bij Woonzorg Flevoland.

Lees het volledige artikel

Bron: Flevopost, ‘Tuiny Forest’ kan groot verschil maken voor bewoners Uiterton (december 2020)