Webinar Zon-PV op maatschappelijk vastgoed voor gemeenteambtenaren

RVO organiseert een webinar voor gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed over zonnepanelen. De webinar is op 5 april van 14.00 tot 16.00 uur. Aansluitend is op 7 april een verdiepende sessie.

‘Zon-PV op uw maatschappelijk vastgoed: knelpunten en mogelijke oplossingen’

Denkt u als gemeenteambtenaar aan zonnepanelen op scholen, ziekenhuizen, sportkantines, gemeentehuizen of culturele centra? En loopt u tegen barrières aan of wilt u graag meer weten over hoe andere gemeentes dit aanpakken? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert op dinsdagmiddag 5 april het webinar ‘Zon-PV op uw maatschappelijk vastgoed: knelpunten en mogelijke oplossingen’. Met aansluitend op donderdag 7 april verdiepingssessies waarin gemeentes u meenemen in hun ervaring met zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed.

Wat is het dakpotentieel in mijn gemeente? Wat zijn de netmogelijkheden? Welke partijen zijn van belang? Welke subsidies zijn er? Hoe zit het met de verzekering? Waar moet ik aan denken als ik mijn daken ter beschikking stel aan derden? Is plaatsing wel vergunningsvrij? Waarschijnlijk komt u dit soort vragen tegen als u zonnepanelen wil (laten) aanleggen op maatschappelijk vastgoed. In het webinar gaan we in op het proces van voorbereiding tot realisatie. Gemeentes en andere betrokkenen vertellen over hun ervaringen. Om u te helpen en te inspireren.

Voor wie zijn de digitale bijeenkomsten interessant?

Webinar op 5 april van 14.00 uur tot 16.00 uur
Dit webinar is afgestemd op provinciale, gemeentelijke en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening te maken hebben met de stimulering van zonne-energie. Daarnaast is deze plenaire sessie toegankelijk voor iedereen die zich met deze onderwerpen en doelgroepen verbonden voelt.

Verdiepingssessies op 7 april via zoom in kleine groepen
De verdiepingssessies zijn alleen bestemd voor provinciale, gemeentelijke en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening te maken hebben met de stimulering van zonne-energie.
Deze digitale kennissessies maken onderdeel uit van de serie RVO-kennis- en informatiebijeenkomsten: zon-PV voor lokale overheden.

Webinar terugkijken?

Op de pagina Lokale overheden (rvo.nl)  staat de link om het webinar van 5 april terug te kijken

 

 

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?