Update CO2-reductietool met aanpassingen voor EED komt er aan!

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een update van de CO2-reductietool. Deze tool wordt door veel instellingen gebruikt om de routekaart op te stellen.

De CO2-reductietool wordt aangepast voor de nieuwe EED-ronde. De locatie-tabbladen worden uitgebreid met de nieuwe Erkende Maatregelen. Het onderdeel vervoer, zoals gevraagd voor de EED, wordt ook in de CO2-reductietool opgenomen.

Het is nog wachten op de definitieve communicatie van de nieuwe Erkende Maatregelen. Zodra de publicatie in de Staatscourant is verschenen zal er een wijzigingenoverzicht worden gemaakt die op de EVZ website wordt gedeeld. Ook wordt vanaf dan gewerkt om de tool zo spoedig mogelijk met de nieuwe erkende maatregelen te updaten en om deze nieuwe versie van de tool beschikbaar te stellen voor alle zorgorganisaties (naar verwachting zomer 2023).

De update wordt zó gemaakt dat alle ingevoerde informatie blijft behouden. Als je nu bezig bent met opstellen of aanpassen van de informatie in de tool, dan kun je hier gewoon mee doorgaan. Zodra de nieuwe versie van de tool beschikbaar is kun je de update maken zonder verlies van gegevens.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, schrijf je in voor de EVZ nieuwsbrief.
Heb je vragen over het gebruik van de CO2-reductietool: kijk op Wegwijzer CO2-reductietool.
De huidige versie van de tool kun je vinden op deze downloadpagina.

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?