Meer dan 150 deelnemers Energie­campagne Zorg 2022

Ruim 150 zorginstellingen, waaronder ruim 40 ziekenhuizen en meer dan 100 instellingen voor intramurale zorg en eerstelijnszorg, hebben zich de afgelopen weken aangemeld om mee te doen aan de Energiecampagne Zorg 2022. Met zo’n overweldigende deelname kan het niet anders dan dat we een flinke boost gaan geven aan de energietransitie in de zorg!

Onder het campagnemotto ‘Duurzame Zorg. Daar wordt iedereen toch beter van?’ gaat bij vele instellingen volgende week de vlag uit. Tijdens de week wordt er op verschillende manieren aandacht gegeven aan mogelijkheden voor energiebesparing. De deelnemende zorginstellingen kunnen daarvoor de materialen gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor deze campagne. Er zijn diverse energiebesparingstips in de vorm van (digitale) posters, afbeeldingen voor social media of intranet en screensavers. Deze kunnen worden gebruikt bij diverse acties met medewerkers en bewoners of cliënten.

Het laatste nieuws over de energiecampagne vind je op de MPZ website. Kijk ook op de speciale publiekspagina met besparingstips voor op werk & thuis.

Je kunt zelf nog meedoen met de Energiecampagne. Meld je organisatie aan en je ontvangt een link voor de campagne-toolkit met draaiboek, downloads van alle materialen èn een vlag (zolang de voorraad strekt). (NB: Je kunt ook op een later moment een energiecampagne opzetten)

Inspiratie? Bekijk het hulpmiddel Draaiboek Energiecampagne om een campagne te organiseren en drie praktijkvoorbeelden van acties die andere instellingen al eerder hebben gedaan:

Meer informatie​

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?