Maatregel: Zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit

Van: EVZ

Zonnepanelen, ofwel fotovoltaïsche (Photo Voltaic, PV) panelen, zijn een bekende en beproefde manier om (zon)licht om te zetten naar elektrische energie. Ze produceren een relatief lage gelijkspanning, welke door middel van een of meerdere omvormers omgezet wordt in een wisselspanning welke gevoed kan worden aan het lichtnet. Bovendien stralen ze positief af op het (groene) imago van een zorginstelling.

Publicatiedatum: maart 2020

Passief woonzorgcomplex Nimmerdor

Arcgis

In Grijpskerke wordt woonzorgcomplex 'Nimmerdor' volgens het (keramisch) passiefhuisconcept gebouwd en is daarmee één van de pioniers op het gebied van duurzaam (passief) bouwen.

Lees meer

Woonzorgvoorziening Horstendaal en Saanensduin

Arcgis

Verbouwen of vervangen? Op weg naar een Paris Proof gebouwde omgeving zijn soms rigoureuze maatregelen nodig. Uiteindelijk kan dat leiden tot het slopen van bestaande bouw om een compleet nieuw pand te bouwen.

Lees meer

Zorginstelling Joris Zorg wekt zonne-energie op

RVO

De Noord-Brabantse zorginstelling Joris Zorg heeft dankzij een groenlening op verschillende locaties zonnepanelen laten plaatsen; op een grote locatie met SDE+ subsidie en op twee kleinere locaties met subsidie uit een oude regeling(EDZ 2018).

Lees meer

Zorginstelling Libra op weg naar energieneutrale bedrijfsvoering

RVO

Libra Revalidatie en Audiologie, met centra in Brabant en Limburg, bespaart in rap tempo energie. Binnen een paar jaar tijd liggen er onder andere zonnepanelen op het dak, zijn er Green Deals, is er een nieuw voedingsconcept en minder restafval.

Lees meer

Zorginstelling Noordwest-Veluwe aardgasvrij en energieneutraal

RVO

Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft in Ermelo een aardgasvrij en energieneutraal zorgcentrum gerealiseerd, inclusief zonne-panelen. Dankzij een groenverklaring vanuit RVO.nl konden zij hiervoor een voordelige groenlening afsluiten.

Lees meer