Hulpmiddel

Wegwijzer financiering verduurzamen maatschappelijk vastgoed

Van: RVO

Wilt u klein maatschappelijk vastgoed verduurzamen? Er is nu een Wegwijzer financiering verduurzaming voor (klein) maatschappelijk vastgoed beschikbaar die u hierbij helpt.

De wegwijzer geeft concrete informatie toegespitst op uw vastgoed. Denk hierbij aan een uitleg over beschikbare subsidies, eigenaarschap van het vastgoed, het benutten van natuurlijke momenten en mogelijke financieringsconstructies.

Pluspunten:
Vrij compleet overzicht van wat er bij financiering komt kijken, logisch stappenplan, met relevante informatie voor jouw type maatschappelijk zorgvastgoed. Informatie wordt overzichtelijk weergegeven, o.a. in tabellen. Financieringsmogelijkheden zijn specifiek voor de branche die je hebt gekozen. De informatie over hoe om te gaan met verschillend eigendom (o.a. verhuur) is zeer uitgebreid, alsmede de bijpassende financieringsmogelijkheden

Minpunten:
De tool is geen praktisch hulpmiddel om een concreet verduurzamingsplan op te stellen, maar biedt eerder een overzicht van de verschillende elementen ervan. De doorloop is niet helemaal duidelijk:  je gaat soms niet meteen naar de volgende vraag. Tijdens het doorlopen van de vragen krijg je informatie die je aan het einde ook bij het resultaat krijgt te zien, maar dat weet je pas achteraf.

Tip: Let op dat je door middel van de knop ‘volgende vraag’ zelf door klikt naar de volgende vraag. Dit gaat niet altijd automatisch.

 

Informatie en introductie wegwijzer

Direct naar de wegwijzer

Publicatiedatum: oktober 2021