Bibliotheek

Hier vind je vele publicaties over het verduurzamen van de zorg. In de blauwe balk aan de rechterkant kun je zoeken of filteren.

MPZ heeft een excelbestand gemaakt dat meerdere CO2-tools samenvat.
Als je de routekaart hebt ingevuld met de CO2-reductietool is het belangrijk om deze te checken op inhoudelijke en tekstuele aspecten. Deze checklist helpt je daarbij.
Door het opstellen van de routekaart heeft zorg- en revalidatie-instelling SGL niet alleen een goed beeld hoe haar vastgoed de komende jaren verduurzaamd kan worden, maar heeft ze ook voldaan aan de EED-plicht!
Voor zorgorganisaties met (deels) gehuurd vastgoed is er een handleiding om een portefeuilleroutekaart op te stellen. Ook voor gehuurd vastgoed moet namelijk duidelijk worden hoe er de komende jaren wordt verduurzaamd.
Met deze brief informeer je je verhuurder over de ambities van jouw zorginstelling op het gebied van duurzaamheid. Ook geef je aan dat je daarbij graag met hen wil samenwerken.
Van: Radboudumc

Voorbeeld van de ingevulde routekaart van het Radboudumc.
Van: Tergooi

Voorbeeld van een ingevulde routekaart van Tergooi.
Van: St. Jansdal

Voorbeeld van de ingevulde routekaart van st. Jansdal.
Praktijkvoorbeeld van het opstellen van een routekaart. Voor twee grote locaties is de routekaart uitgewerkt met de CO2-tool; voor de rest van het vastgoed is de basis gelegd.
Praktijkvoorbeeld van het opstellen van een routekaart. De aanpak van Careyn laat zien dat de eerste stappen helpen om met collega's vervolgstappen te maken en te werken aan draagvlak voor de energietransitie.
Filter

Meer informatie

Heb je vragen?
Kijk eerst eens bij de veelgestelde vragen.
Vind je je vraag niet?